Times of Suriname

Geschorste lerares stapt zelf op na rel selfies op

-

Lydia Ferguson vond dat ze niet meer terug kon naar de school die haar meer dan twee maanden geleden had geschorst wegens ongepaste selfies op Facebook. Leerlingen verzamelde­n meer dan 250 handtekeni­ngen voor een petitie om hun juf weer op post te krijgen. Tevergeefs.

Vier jaar lang was de 39-jarige Lydia Ferguson hulpjuf voor kinderen met gedragspro­blemen in de lagere school Ousedale in het Britse Newport Pagnell bij Milton Keynes. De leerlingen waren dol op haar. Dat bleek toen ze geschorst werd wegens licht pikante selfies op Facebook, waarop haar ranke benen en diepe decolletés te bewonderen waren.

De directie gaf haar er een stevige uitbrander voor. Zo stevig dat enkele kinderen alles tot op de gang konden horen en er een geluidsopn­ame van maakten. Daarna werd Ferguson naar haar auto begeleid en ze mocht tijdelijk beschikken in afwachting van een onderzoek door de school. Maar Lydia Ferguson, mama van drie kinderen, begreep dat terugkeren naar de school niet meer aan de orde was en hield de eer aan zichzelf. Ze wou de stress er niet meer bijpakken. “Mijn gezin heeft genoeg doorstaan”, zegt ze aan The Sun. “Dit heeft een serieus deel van mijn leven in beslag genomen en dat was hard.” Eerder zei ze al dat ze een eigen regel heeft voor haar foto’s op sociale media: “Als mijn zalige grootvader er met walging naar zou kijken, dan zou ik ze nooit posten”. De school wil wel bevestigen dat Lydia Ferguson er niet meer werkt, maar weigert verder alle commentaar. (HLN/ Foto: The Sun)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname