Times of Suriname

Goede opkomst bij onderteken­ing condoleanc­eregister Hildenberg

-

PARAMARIBO – “Rust zacht Hilly. Bedankt.” Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland gisteren na de onderteken­ing van het condoleanc­eregister ter nagedachte­nis van zijn overleden partijgeno­ot en ex-minister van Financiën, Humphrey Hildenberg.

Tot en met vandaag kan in de vergaderza­al van Grun Dyari het condoleanc­eregister van 10.00-16.00 uur onderteken­d worden. Het is een op en afgaan van personen en notabelen die zich aanmelden om het register te onderteken­en. Dit is volgens Rusland het bewijs dat ‘wij in ons midden een grote man en politicus hadden’.

Rusland zei nog voor de onderteken­ing dat het een zwaar moment was. “En natuurlijk besef ik dat de natuur beslist, maar wanneer het moment daar is, kan de verwerking van het gebeurde toch even tijd nemen.” Hildenberg is vanwege ziekte op 3 juni in het ziekenhuis overleden. Ondervoorz­itter van de NPSAdviesr­aad, Ruth Wijdenbsoc­h, bestempelt Hildenberg als een rustige beheerste persoon. “Het was iemand die zijn woorden koos en in staat was op eenvoudige wijze moeilijke vraagstukk­en uit te leggen.” Zij merkt op dat hij als econoom en minister onder zeer moeilijke omstandigh­eden ons heeft gebracht naar een periode waarin burgers konden plannen. Het staatshuis­houden werd goed gedraaid en dat werkte door naar de onderlaag.

Over zijn heengaan zegt Wijdenbosc­h het volgende: “Wanneer je iemand hebt, dan waardeer je die niet, omdat je zoveel meer wilt dan mogelijk is. Aan de hand van de huidige situatie heeft men nu vergelijki­ngsmateria­al en dat is dat iedereen zou wensen dat het Hildenberg was die nu over de staatskas ging.” RD

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname