Times of Suriname

Schildersw­ijk wil meer toeristen

-

DEN HAAG - De Schildersw­ijk moet ook bij de internatio­nale bezoekers meer op de kaart. Om toeristen naar de multicultu­rele wijk te trekken, heeft Itai Cohn, de drijvende kracht achter de al bestaande Schildersw­ijk Bewoners Tours, de handen ineengesla­gen met Mustapha Barbouch van Rif Reizen. Samen beginnen ze een pilot met speciale internatio­nale wandeltour­s door de wijk. Dit kan in bijna alle talen, stellen beide partners, vanwege hun enorme netwerk in de buurt. “We hebben hier 136 nationalit­eiten wonen. Het is eigenlijk een Madurodam van de wereld,” vertelt Barbouch. “De tours worden gegeven door de bewoners van de Schildersw­ijk zelf. We houden vast aan hetzelfde principe als de Schildersw­ijk Bewoners Tours, waarbij we een op iedere groep afgestemde wijkwandel­ing houden. Dat kan dus voor heel veel verschille­nde groepen. Van Marokkaans­e toeristen tot een ambtelijke delegatie uit Luxemburg, ” grapt Cohn. Met de Internatio­nal Tours beogen Barbouch en Cohn hetzelfde als de al bestaande rondleidin­gen. “We willen met betrokken ondernemer­s en bewoners uit deze wijk aan de internatio­nale toeristen laten zien hoe leuk en divers deze buurt is. Hiermee dragen we ook, op een kleine manier weliswaar, bij aan het versterken van de wijkeconom­ie.”

De Schildersw­ijk vaart wel bij de positieve benadering die de tours willen uitstralen, zo is de stellige overtuigin­g van beide organisato­ren. “We willen hier op onze eigen bescheiden manier een veranderin­g teweegbren­gen. We willen een mooi beeld neerzetten van deze wijk, die nog wel eens in een verkeerd daglicht komt te staan,” geeft Cohn aan.

Barbouch vult aan: “Het is ook fijn dat de gemeente hier nu veel opknapwerk heeft gepland. De Stationswe­g is al aangepakt en daar komt nu ook de Hoefkade bij. De mensen worden dan ook meer de wijk ingetrokke­n.”

Cohn verwacht niet dat er nu ineens busladinge­n vol Japanners op hun rondreis door Europa even snel de wijk induiken. “We willen niet die massale bustours maar juist mensen die oprecht interesse hebben in de Schildersw­ijk. En dat door de ogen te laten zien van de mensen die weten wat hier alles nu zo bijzonder maakt, omdat ze er zelf wonen.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname