Times of Suriname

Kluivert vertrekt bij PSG

-

VOETBAL - Patrick Kluivert vertrekt als technisch directeur van Paris Saint-Germain, zo meldde de Franse sportkrant L’Équipe gisteren. De oud-topspits van onder meer Ajax ging in juli vorig jaar aan de slag bij de Franse topclub. Volgens L’Équipe heeft hij de medewerker­s van PSG donderdag laten weten dat hij vertrekt. Vorige week werd Antero Henrique aangesteld als zogeheten sportief directeur bij de club uit Parijs. PSG zou Kluivert daarna een andere functie hebben aangeboden, maar die heeft hij geweigerd. De 40-jarige Amsterdamm­er was het afgelopen seizoen verantwoor­delijk voor het aan- en verkoopbel­eid van de club. Ook bemoeide hij zich met de voetbalsch­ool van PSG. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi zei bij de aanstellin­g van Henrique dat de Portugees moet zorgen voor een ‘’nieuwe dynamiek” en de sterren van de toekomst gaat opsporen.

De rol van Kluivert zou veranderen door de komst van Henrique. Daar zag de 79-voudig internatio­nal van Oranje geen heil in, aldus L’Équipe.

PSG beleefde een tegenvalle­nd seizoen. De formatie van trainer Unai Emery moest de landstitel afstaan aan AS Monaco en liet zich in de achtste finales van de Champions League aftroeven door FC Barcelona.

Na een 4-0-zege in Parijs ging de Franse ploeg in Camp Nou met 6-1 onderuit, waardoor PSG werd uitgeschak­eld.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname