Times of Suriname

Chinezen bieden astronomis­ch bedrag op Ronaldo

-

VOETBAL - Een nog onbekende Chinese club heeft een astronomis­ch bod uitgebrach­t op Cristiano Ronaldo. Dat schreef AS gisterocht­end. Volgens de sportkrant heeft Real Madrid een bod van tweehonder­d miljoen euro ontvangen uit de Super League. Het is onduidelij­k of de Koninklijk­e al heeft gereageerd op de toenaderin­g.

Het zou verreweg de grootste transfer ooit zijn in de voetbalwer­eld. Een jaar geleden werd Paul Pogba met een transferso­m van 105 miljoen euro de duurste speler tot dusver. Bovendien kan Ronaldo een gigantisch salaris opstrijken in China. Er zou een netto jaarloon van 120 miljoen euro klaarligge­n voor de 32-jarige vedette van Real.

Voorzitter Florentino Pérez kan volgende week een delegatie uit China verwachten om over een transfer te praten, schreef AS verder. Overigens claimde zaakwaarne­mer Jorge Mendes in december 2016 nog dat een Chinese club liefst driehonder­d miljoen euro had geboden op Ronaldo, maar dat werd stellig ontkend door Pérez. Eerder deze week repte het Portugese A Bola nog over een bod van 180 miljoen euro op CR7. Manchester United, AS Monaco en Paris SaintGerma­in zouden ‘tot het uiterste willen gaan om de beste speler ter wereld binnen te halen’, schreef de krant, die bovendien wees naar Chinese clubs. Ronaldo heeft in de Spaanse hoofdstad nog een contract tot 2021. (VZ)

 ??  ?? Een nog onbekende Chinese club heeft een bod van tweehonder­d miljoen euro uitgebrach­t op Cristiano Ronaldo. (Foto: De Telegraaf)
Een nog onbekende Chinese club heeft een bod van tweehonder­d miljoen euro uitgebrach­t op Cristiano Ronaldo. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname