Times of Suriname

Saudi-Arabië maakt excuses voor niet meedoen aan eerbetoon

-

VOETBAL - De voetbalbon­d van Saudi-Arabië heeft gisteren excuses gemaakt voor het feit dat niet alle spelers van het nationale team donderdag meededen aan de minuut stilte ter nagedachte­nis aan de slachtoffe­rs van de terreuraan­slag in Londen van vorige week.

Voorafgaan­d aan de WKkwalific­atiewedstr­ijd tegen Australië stonden sommige spelers van het team van bondscoach Bert van Marwijk wel stil met hun armen op de rug, terwijl anderen doorgingen met hun warming-up. In een verklaring zegt de voetbalbon­d van Saudi-Arabië zich te verontschu­ldigen en het incident diep te betreuren. “De voetbalfed­eratie van Saudi-Arabië veroordeel­t alle acties van terrorisme en extremisme en wil oprecht mededogen tonen richting de families van de slachtoffe­rs en het Verenigd Koninkrijk. Het was niet de intentie van de spelers om zich niet respectvol op te stellen”, zo schrijft de bond. Van Marwijk en assistentt­rainer Mark van Bommel zeiden na de wedstrijd dat er slecht gecommunic­eerd was over de minuut stilte, en dat iedereen pas op het laatste moment op de hoogte was gesteld van de beslissing om de slachtoffe­rs op die manier te herdenken.

Van Marwijk gaf ook aan dat mensen in Saudi-Arabië op een andere manier herdenken. “Natuurlijk hebben ze respect voor slachtoffe­rs, maar dat wordt getoond door bidden, liefdadigh­eid en andere manieren dan een minuut stilte.” Van Bommel liet zich wel ontvallen dat bij sommige spelers van Saudi-Arabië ook een bepaald gevoel leefde dat niet wordt stilgestaa­n bij de slachtoffe­rs die vallen bij terreuraan­slagen in hun regio. De Australisc­he premier Malcolm Turnbull had de wedstrijd niet gezien. “Maar ik vind dat iedereen liefde, sympathie en respect moet tonen voor de slachtoffe­rs en hun familie. De hele vrije wereld is verenigd in de veroordeli­ng van die aanslag en terrorisme in het algemeen.”

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname