Times of Suriname

Morata neemt binnenkort besluit

-

VOETBAL - Zaakwaarne­mer Juanma López hint naar een zomerse transfer van Álvaro Morata. De terugkeer van de spits bij Real Madrid is niet geworden wat hij ervan verwachtte: weliswaar maakte Morata 20 doelpunten in 43 officiële duels, maar een basisplek had hij niet vaak. López laat weten dat zijn client aast op meer.

“Hij wil niet nog ongeveer seizoen doormaken”, geeft de belangenbe­hartiger aan in gesprek met Foot Mercato. “Hij wil meer aan spelen toekomen. Álvaro is iemand die een belangrijk­ere rol op zich wil nemen. Dat is logisch voor een spits die er twintig heeft gemaakt. Hij wil meer.” Volgens López ‹was en is› AC Milan geïnteress­eerd, maar dat is niet de enige club met belangstel­ling.

“In de komende dagen zal hij een duidelijke en definitiev­e beslissing nemen”, verduideli­jkt López. Behalve Milan wordt de 24-jarige Morata ook in verband gebracht met Manchester United, dat volgens diverse Engelse media een bod van zestig miljoen euro heeft uitgebrach­t. Media in Spanje, Engeland en Italië maken melding van een vraagprijs van negentig miljoen euro.

Overigens zei Morata zondag nog dat hij het liefst in het Santiago Bernabéu blijft. Hij ziet Madrid als zijn thuis en stelde niet te zullen terugkeren naar Italië. “Ik wil hier blijven, al blijft het moeilijk”, zei de internatio­nal van Spanje. “Ik houd van Italië, maar ik ben gelukkig hier. Madrid is mijn team en mijn stad. Ik heb verder altijd gezegd dat Juventus mijn tweede thuis is, dus je weet het nooit.” Ondertusse­n claimen Engelse media dat Morata zijn jawoord heeft gegeven aan Manchester United. De aanvaller zou van mening zijn dat zijn kansen op deelname aan het WK 2018 het grootst zijn als hij naar Old Trafford verkast. Morata is in afwachting van de verdere onderhande­lingen tussen Real en Manchester United, aldus the Telegraph. Aan vrienden zou hij al hebben verteld dat zijn toekomst in Manchester ligt.

(VZ)

Expansión

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname