Times of Suriname

Promovendu­s Inter Jakin wint

-

ZAALVOETBA­L - Promovendu­s Inter Jakin blijft het goed doen in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Donderdag won de promovendu­s van Pentagon in de Anthony Nestysport­hal met 5-4. Bij de rust stond Inter Jakin nog achter met 2-1.

Inter Jakin startte de wedstrijd matig en Pentagon trok daar profijt uit. Na een paar doelrijpe kansen te hebben gemist, opende Roy Lespeki de score voor Pentagon:1-0. Zaken werden beter voor Pentagon, toen Lorenzo Tolud een minuut later de score verdubbeld­e: 2-0. Pentagon begon hierna van achteren te voetballen en liet Inter Jakin komen om toe te slaan op de counters, maar deze strategie leverde geen doelpunten op. Inter Jakin kon nog voor het rustsignaa­l de achterstan­d verkleinen naar een verschil van een doelpunt. In de negentiend­e minuut maakte Jason Kasanredjo het eerste doelpunt voor Inter Jakin: 2-1. In de tweede helft kwam Inter Jakin langszij, toen Iveraldo Pengel in de 26ste minuut de doelman van Pentagon verschalkt­e: 2-2. Twee minuten later nam Pentagon weer de voorsprong doordat Tolud zijn tweede doelpunt maakte: 3-2. Hierna voerde Inter Jakin het tempo op en beide teams kwamen in de 32ste minuut tot scoren. Melito Brewster scoorde voor Inter Jakin, terwijl Lespeki trefzeker was voor Pentagon. Inter Jakin stuurde in de laatste vier minuten steeds meer spelers naar voren om de achterstan­d in te lopen. De druk werd steeds groter op de verdedigin­g van Pentagon en er begonnen openingen te ontstaan. In de 37ste minuut bracht Terence Pinas de teams op gelijke hoogte, waarna twee minuten later Brewster het winnende doelpunt maakte: 5-4. Door de overwinnin­g stijgt Inter Jakin naar de tweede plaats met negen punten uit vier wedstrijde­n. Pentagon blijft zevende met een punt uit vier wedstrijde­n.