Times of Suriname

Argentinië boekt oefenzege op Brazilië

-

VOETBAL - Argentinië won gisteren de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Brazilië. De ploeg van de nieuwe bondscoach Jorge Sampaoli zegevierde in Melbourne met 1-0.

Sampaoli zat voor het eerst op de bank als eindverant­woordelijk­e van de Argentijne­n. De 57-jarige oefenmeest­er kwam onlangs over van Sevilla.

Het was voor Brazilië de eerste nederlaag sinds 13 juni 2016, toen Peru met 1-0 te sterk was in de groepsfase van de Copa América. Sindsdien won het elftal van keuzeheer Tite alle negen duels die het speelde.

Argentinië, dat met onder anderen Lionel Messi aan de aftrap verscheen, had de zege in Australië te danken aan een doelpunt van Gabriel Mercado op slag van rust. De verdediger van Sevilla had het geluk dat een kopbal van Nicolas Otamendi via de binnenkant van de paal voor zijn voeten terechtkwa­m, waardoor het voor hem een koud kunstje was om van dichtbij de 1-0 binnen te werken. Brazilië raakte in de tweede helft in de persoon van Gabriel Jesus en Willian ook tot twee keer toe de paal, maar dat pakte minder succesvol uit voor de ‘Kanaries’.

Vlak voor het eindsignaa­l moest Jesus er af met een ogenschijn­lijk zware blessure. De pas 20-jarige spits van Manchester City lag er eerder dit jaar al een paar maanden uit vanwege een gebroken middenvoet­sbeentje.

Door de overwinnin­g nam Argentinië enigszins revanche voor de verloren WKkwalific­atiewedstr­ijd in november tegen Brazilië, dat destijds de aartsrivaa­l met liefst 3-0 klop gaf.

(Nusport)

 ??  ?? Thiago Silva probeert de bal van Lionel Messi te veroveren. (Foto: ESPN)
Thiago Silva probeert de bal van Lionel Messi te veroveren. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname