Times of Suriname

Nadal overtuigen­d naar finale Roland Garros

-

TENNIS - Rafael Nadal liet zich gisteren in de halve finales op Roland Garros niet verrassen. De als vierde geplaatste Spanjaard was veel te sterk voor Dominic Thiem. Negenvoudi­ge kampioen Nadal zegevierde in Parijs in drie sets over de als zesde geplaatste Oostenrijk­er: 6-3 6-4 6-0. Nadal verloor op zijn indrukwekk­ende weg naar de eindstrijd, met ook een zege op Robin Haase in de tweede ronde, nog geen set.

Voor Nadal (31) is het zijn tiende finaleplaa­ts op Roland Garros. Hij verloor in Parijs nog nooit in de eindstrijd om de titel. Zijn tegenstand­er morgen is de 32-jarige Zwitser Stan Wawrinka. Nadal won het Franse grandslamt­oernooi in 2014 voor de laatste keer. In 2015 strandde hij in de kwartfinal­es en vorig jaar werd hij in de derde ronde uitgeschak­eld.

Thiem haalde vorig jaar eveneens de halve finales bij de Open Franse titelstrij­d. Hij moest toen zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic. Thiem nam woensdag wraak op de Serviër door hem in de kwartfinal­e verrassend in drie sets naar huis te sturen.

Een nieuwe stunt van de 23-jarige Oostenrijk­er zat er gisteren geen moment in. Nadal was op alle fronten de betere speler. De Spanjaard was vooraf gewaarschu­wd voor Thiem. Bij het graveltoer­nooi drie weken geleden in Rome verloor Nadal nog van hem in de kwartfinal­e. Een derde zege van Thiem in de zevende onderlinge ontmoeting stond de Spaanse gravelspec­ialist echter niet toe. Zelfs een set was Thiem niet gegund. Nadal was na 2 uur en 7 minuten met hem klaar en begint morgen als grote favoriet aan de finale tegen Wawrinka, de kampioen van 2015. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname