Times of Suriname

Styx-KG blijft ongeslagen

-

ZAALVOETBA­L - Titelverde­diger Styx-KG blijft ongeslagen in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De meervoudig­e kampioen won donderdag nipt van The Lions in de Anthony Nestysport­hal met 3-2.

Styx-KG begon de wedstrijd dominant, maar kon de gecreëerde kansen niet omzetten in doelpunten. Dit werd de titelverde­diger fataal, toen The Lions zijn buitenkans­je wel omzette in een doelpunt. Het doelpunt werd gemaakt door Giovanni Drenthe: 1-0. De kampioen van vorig jaar toonde zijn klasse en bleef zijn spel spelen. Na enkele gemiste kansen, bracht Joel Khoen Khoen de teams in de achtste minuut naast elkaar: 1-1. StyxKG bleef druk uitoefenen op The Lions en in de vijftiende minuut nam het team voor de eerste keer de voorsprong door een doelpunt van Johannes Dankoi: 2-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. De tweede helft begon heel slecht voor The Lions. Mengalfio Ceder kreeg al bij de aanvang van de tweede helft twee keer geel. In de 21ste minuut raakte hij de bal met de hand en een minuut later trapte Ceder een speler van Styx-KG. The Lions moest twee minuten spelen met een man minder, maar Styx-KG kon daaruit geen profijt trekken. Hoewel de druk op The Lions groot was, hield doelman Obrendo Huiswoud zijn doel schoon in die twee minuten. Styx-KG moest drie minuten later met lede ogen toezien, hoe The Lions langszij kwam. In de 27ste minuut maakte Christophe­r Hall het tweede doelpunt voor The Lions: 2-2. In de resterende dertien minuten kon de overwinnin­g beide kanten opgaan. Styx-KG was fortuinlij­k, want twee minuten voor het einde maakte Vahid Vinisie het winnende doelpunt. Door de overwinnin­g heeft Styx-KG de volle winst uit vier wedstrijde­n en staat aan kop in de hoofdklass­ecompetiti­e. The Lions heeft door de nederlaag zes punten uit vier wedstrijde­n.