Times of Suriname

SCVU blijft ongeslagen

-

BASKETBAL - Titelverde­diger Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) blijft ongeslagen in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. Donderdag kon De Schakel de overwinnin­g behalen in de Ismay van Wilgenspor­thal, maar het verloor met 64-61. Bij de rust stond De Schakel voor met 35-22.

De Schakel begon de wedstrijd veel beter dan zijn tegenstand­er die de bal niet in de basket kon krijgen. Hierdoor kon De Schakel een voorsprong (1410) nemen, vooral door goed spel van Elray Ritfeld. Ook in het tweede quarter was De Schakel niet te stoppen en het scoorde maar liefst 21 punten. In deze speelperio­de speelden Milton Meinzak en Stefano Eudoxie goed en ze namen elf van de 21 punten voor hun rekening, waarbij ze een voorsprong opbouwden van dertien punten.

In het derde quarter kon De Schakel zijn goed spel niet voortzette­n. De titelverde­diger voerde het tempo op, waardoor De Schakel moeite kreeg met de druk die uitgeoefen­d werd op het team. Vooral Sergio Panka, Jason Fisher en Darryl Tolud waren niet te stoppen. In het derde en vierde quarter maakte het team in totaal 42 punten en het hield De Schakel op 26 punten. Hierdoor werd de achterstan­d weggewerkt en de overwinnin­g behaald. Panka werd de topscoorde­r met dertien punten en Eudoxie maakte vijftien punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname