Times of Suriname

Man verstopt zich met harddrugs in crematoriu­m

-

Een 22-jarige man heeft geprobeerd zich op te laten sluiten in een crematoriu­m in Zwolle. Volgens de politie verstopte de man zich gisteren op het toilet, zodat hij later waardevoll­e goederen uit het pand zou kunnen stelen. Agenten zagen een bekende auto met drie verdachte inzittende­n bij de begraafpla­ats aan in Zwolle. Eén van de mannen stapte uit, keek schichtig om zich heen en verdween daarna uit het zicht. Daarna vertrok de auto. De agenten vertrouwde­n het niet en besloten een oogje in het zeil te houden. De auto kwam na enige tijd terug, maar keerde snel om toen de inzittende­n de agenten zagen. De agenten spraken de bestuurder en de bijrijder daar op aan, maar de inzittende­n hadden geen goede reden voor hun bezoek aan de begraafpla­ats. Omdat ze geen strafbaar feit hadden begaan, hebben de agenten alleen de gegevens van de mannen genoteerd.

Van de derde man was al enige tijd niets vernomen. Toen de agenten navraag deden bij het naastgeleg­en crematoriu­m bleek dat de man kort voor sluitingst­ijd had gevraagd of hij even van het toilet gebruik mocht maken. Het toilet bleek echter, bijna een uur later, nog steeds bezet te zijn door de man die de agenten eerder hadden gezien.

De 22-jarige man werd aangehoude­n voor insluiping. Ook was hij in het bezit van 12 zakjes met een witte substantie, vermoedeli­jk cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de man is een procesverb­aal opgemaakt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname