Times of Suriname

Oppositiep­artijen willen platform nationaal crisisbehe­ersingspla­n

-

PARAMARIBO – De oppositiep­artijen, Vooruitstr­evende Hervorming­s Partij (VHP), Nationale Partij Suriname (NPS), Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijding­s en Ontwikkeli­ngspartij (ABOP), hebben de protestman­ifestatie van 20 mei grondig geëvalueer­d. VHP-voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi zegt aan de krant dat er met alle relevante organisati­es zal worden gesproken, om na te gaan of er een platform kan worden opgezet om het integraal nationaal crisisbehe­ersingspla­n op te stellen om Suriname uit de crisis te halen.

Volgens hem hebben verschille­nde partijen en groepen min of meer crisisplan­nen naar verschille­nde sectoren, maar zijns inziens moet gewerkt worden aan een integraal nationaal crisisbehe­ersingspla­n voor alle sectoren, gebaseerd op fact and reality. Duidelijk is voor Santokhi dat deze regering de crisis niet zal kunnen beheersen, omdat zij geen sterk politiek draagvlak heeft en geen vertrouwen geniet van het volk.

In een verklaring geven de politieke partijen aan dat zij hebben geconstate­erd dat onder druk van de aangekondi­gde manifestat­ie de regering haast heeft gemaakt om zaken van actievoere­nde groepen snel in orde te maken. Een positief resultaat nog voordat de manifestat­ie plaatsvond. “Nota bene nadat de actievoere­nden gedurende maanden met de regering bezig waren en maar niet tot een akkoord konden komen. Aangezien de regering BouterseAd­hin de gevolgen van haar wanbeleid door slecht bestuur en corruptie meedogenlo­os blijft afwentelen op de Surinaamse burgers en daarbij haar verkwisten­d beleid niet blijkt te kunnen beteugelen, zullen partijen zowel parlementa­ir als buiten parlementa­ir via strategisc­he sets werken, zodat die veranderin­g teweeg wordt gebracht. Strategieë­n zijn in voorbereid­ing om de regering ertoe te dwingen dusdanig beleid te voeren, zodat de verdere verarming van het volk wordt stopgezet.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname