Times of Suriname

Dorpelinge­n West-Suriname bewuster gemaakt van zelfvoorzi­enend leven

-

PARAMARIBO - Een delegatie onder leiding van president Desi Bouterse heeft een bezoek gebracht aan West-Suriname. In een persberich­t zegt het Kabinet van de President dat er drie dagen zijn uitgetrokk­en om met de dorpsbestu­ren en de bewoners van Post Utrecht en Tapuripa tot werkbare afspraken te komen. De delegatie bestaande uit vertegenwo­ordigers van de afdeling Elektrific­atie van Natuurlijk­e Hulpbronne­n en Bureau Volksconta­cten waren aanwezig, om waar nodig technische inzichten te geven op vraagstukk­en die de bewoners naar voren brachten.

De kapiteins en basja’s van de dorpen hebben van tevoren huiswerk gekregen om na te gaan welke sectoren aandacht behoeven in hun gebied. Met videoprodu­cties hebben de president en zijn team de bewoners kunnen overtuigen van de voordelen die de zelfwerkza­amheidsged­achte met zich kan meebrengen voor leefgemeen­schappen. De successen van Phedra, Victoria, Apetina en Berharddor­p, waar onder meer aan landbouw en veeteelt wordt gedaan, zijn vertoond. De bewoners hebben van de gelegenhei­d gebruikgem­aakt om hun uitdaginge­n op het bord van de president te leggen. Onderwijs, landbouw, gezondheid­szorg, toerisme en cultuur zijn onder andere de belangrijk­e sectoren waarin de bewoners veranderin­g wil len. “Het allerbelan­grijkste wat ik van u kan vragen als gemeenscha­p, is geduld. Ik oriënteer mij graag ook zelf om op de hoogte te zijn van zaken wanneer ministers praten over een gebied en wat er daar moet gebeuren. Niet eenieder kan op hetzelfde moment geholpen worden”, zegt president Bouterse.

“Mi breyti nanga a pisi geschieden­is disi. Het feit dat de president, die het zo druk heeft met het besturen van het land, zijn tijd vrijmaakt om van gedachten te wisselen met de bewoners, doet mij goed. Laten wij samen met de personen die verantwoor­delijk zijn voor het beleid nagaan, waar stagnatie vandaan komt, het is niet altijd de president zijn schuld”, zegt een van de bewoners.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname