Times of Suriname

32ste verkeersdo­de is voetganger

-

PARAMARIBO – De voetganger Emiel A is zaterdagoc­htend in het ziekenhuis overleden. Hij was vrijdag aangereden door een auto en liep zwaar lichamelij­k letsel op. Hij moest met de ambulance worden vervoerd voor medische behandelin­g, waarbij hij werd opgenomen in het ziekenhuis.

De aanrijding vond plaats aan de Oost-Westverbin­ding ter hoogte van km 37 in het district Commewijne. Na het aanrijden van de voetganger reed de automobili­st door. Het vermoeden bestaat dat hij reed vanuit Albina naar de richting van Tamanredjo, toen de voetganger over straat liep. De politie is nog bezig de doorrijder op te sporen. Het slachtoffe­r was na de aanrijding niet aanspreekb­aar. Zijn ontzield lichaam is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. Hij is de 32ste verkeersdo­de voor dit jaar.

Het gaat om de tweede dodelijke aanrijding binnen een week waarbij de automobili­st na het veroorzake­n van een verkeerson­geluk is doorgerede­n. De doorrijder PO (37) van Guyanese afkomst is gisteren in Stolkertsi­jver aangehoude­n. De man is in het bezit van een internatio­naal rijbewijs. Hij geeft toe de aanrijding te hebben veroorzaak­t. Het voertuig is in beslag genomen.

Een bejaarde voetganger werd vorige week ook dodelijk aangereden door een autobestuu­rder die doorreed. De politie zoekt nog naar de veroorzake­r van die aanrijding.

Het in hulpeloze toestand achterlate­n van een slachtoffe­r na een verkeerson­geluk, of doorrijden na een aanrijding is een verkeersmi­sdrijf.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname