Times of Suriname

Beschikbaa­r

-

Kon Na Wan-project

PARAMARIBO - Het van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, is in de afgelopen periode uitgevoerd en geëvalueer­d. “Uit de evaluatie is komen vast te staan dat activiteit­en op het gebied van jeugdontwi­kkeling en gemeenscha­pssport in buurten vooralsnog extra aandacht verdienen”, zegt Sport- en Jeugdzaken in een persberich­t.

Binnen het project zijn landelijk ruim 20 multi-functionel­e centra in verschille­nde buurten operatione­el, die buiten schoolverb­and mogelijkhe­den voor zinvolle vrijetijds­besteding aanbieden aan jongeren tussen 6 en 16 jaar. Dit steeds in het kader van de jeugdontwi­kkeling en de bevorderin­g van de gemeenscha­pssport.

Het ministerie heeft vanwege de huidige financiële situatie de centra op een laag pitje draaiende gehouden, maar heeft inmiddels weer mogelijkhe­den om de beschikbaa­rheid van de activiteit­en op te voeren. Vanaf vandaag kunnen jongeren weer volop gebruikmak­en van de activiteit­en op de verschille­nde Kon Na Wan-centra. Deze activiteit­en zullen simultaan met het schooljaar worden afgewerkt, waarna het ministerie voornemens is haar jaarlijkse vakantiepr­ogramma uit te voeren. De centrumcoö­rdinatoren zijn enthousias­t om de jeugdigen weer volop te ontvangen. Onder andere zullen culturele, muzikale en creatieve vorming alsook ICT behoren tot de programmao­nderdelen. Daarnaast wordt jong ondernemer­schap en talentontw­ikkeling gestimulee­rd en wordt door middel van voorlichti­ngssessies de jongeren bewust gemaakt van seksueel misbruik, drugs en criminalit­eit. Bij het werken in de buurten, gaat het ministerie steeds effectieve partnersch­appen aan met de buurtstruc­turen en andere personen uit de verschille­nde buurtgemee­nschappen. Om deze partnersch­appen levendig en functionee­l te houden, zal het ministerie later in het jaar buurtcongr­essen organisere­n. Met de buurtcongr­essen hoopt het ministerie input te verzamelen om dit buurtontwi­kkelingsin­itiatief verder aan te scherpen en te verbeteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname