Times of Suriname

Triatlon gestaakt: Drie mensen gingen tegen de vlakte

-

BRABANT - Vanwege de warmte is een triatlon in het Brabantse Terheijden vroegtijdi­g afgeblazen. “Toen de derde deelnemer neerviel, vonden we het te beangstige­nd worden. Na kort beraad konden we niet anders dan de wedstrijd staken. Jammer, maar het is het beste besluit.” Aan de triatlon (zwemmen, hardlopen en fietsen) deden 690 deelnemers mee. Organisati­evoorzitte­r Ger de Peijper: “Zo een negentig procent was gefinisht toen een derde deelnemer omviel. Er waren al twee andere deelnemers onwel geworden en met de ambulance meegenomen. Dat is toch wel heel erg schrikken.”

Alle drie de deelnemers waren bevangen door de hitte; het was zo een 28 graden in Terheijden. “Als je lichaam niet genoeg getraind is en je zo een prestatie moet leveren in de felle zon, kun je bevangen raken door de hitte.” Volgens De Peijper gingen de deelnemers eerst zwalken en vielen ze daarna op de grond. Twee van de mensen die onwel werden, zijn al weer thuis. Nog één deelnemer ligt in het ziekenhuis. “Maar ook met deze persoon komt het weer goed. Gelukkig maar”, zegt De Peijper.

“In de 35 jaar dat we de triatlon organisere­n, hebben we dit nog nooit meegemaakt. Deelnemers konden het besluit gelukkig allemaal waarderen. Als er drie mensen onwel worden en ambulances op en af gaan, is dit echt het beste om te doen. Je wilt gewoon niet dat het echt mis gaat. Dat is gelukkig niet gebeurd”, zegt de organisati­e. (RTL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname