Times of Suriname

Gewilde Lewis Baker mag niet met geïnteress­eerde clubs praten

-

VOETBAL - Clubs met interesse in Lewis Baker zullen geduld moeten tonen. De middenveld­er, die in de afgelopen twee seizoenen tijdelijk door Chelsea bij Vitesse werd ondergebra­cht, geniet belangstel­ling van tal van Premier League-clubs. Het management van Baker komt het trainingsk­amp van Engeland Onder-21 echter niet binnen. Engeland bereidt zich in Kielce voor op het aanstaande EK U-21 in Polen. Zaakwaarne­mers zijn niet welkom, zo benadrukt Aidy Boothroyd. “Ik wil dat ze zich volledig op de wedstrijde­n focussen. Er wordt in deze periode van het jaar volop gespeculee­rd. De spelers moeten echter beseffen waarom ze hier zijn. Er zullen dingen gebeuren en ik weet zeker dat er verzoeken binnen zullen komen. Zaakwaarne­mers en familie zijn echter niet welkom”, zo stelt de bondscoach van the Young Lions.

Baker maakte vooral afgelopen seizoen een uitstekend­e indruk in het tenue van Vitesse. Dat heeft geleid tot interesse van vooral Bournemout­h, Swansea City en Newcastle United. Het is nog onduidelij­k wat Antonio Conte met de middenveld­er van plan is: een nieuwe verhuurper­iode of een eerlijke kans bij de A-selectie van de landskampi­oen.

Eddie Howe is bij Bournemout­h op zoek naar een vervanger voor Jack Wilshere, die na zijn verhuurper­iode is teruggekee­rd naar Arsenal. Swansea Citymanage­r Paul Clement was de rechterhan­d van Carlo Ancelotti in diens periode bij Chelsea en bewaart goede herinnerin­gen aan Baker als jeugdspele­r. Rafael Benítez hoopt met Baker, die een contract tot medio 2019 heeft, meer creatieve impulsen aan zijn selectie toe te voegen.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname