Times of Suriname

Verratti dient officieel transferve­rzoek in

-

VOETBAL - Marco Verratti wil in de zomermaand­en bij Paris Saint-Germain vertrekken, zo schreef L’Équipe zondag. Volgens de meest verkochte sportkrant van Frankrijk heeft de middenveld­er aan sportief directeur Antero Henrique laten weten dat hij getransfer­eerd wil worden naar een andere club.

In het eerste onderhoud tussen Henrique, de opvolger van Patrick Kluivert, en Verratti werd naar verluidt duidelijk dat de Italiaanse internatio­nal zijn toekomst niet meer in het Parc des Princes ziet. Zaakwaarne­mer Donato Di Campli liet in de afgelopen maanden al meermaals weten dat het winnen van de landstitel simpelweg niet meer genoeg was om aan de sportieve wensen van zijn cliënt te voldoen. PSG greep afgelopen seizoen tot overmaat van ramp naast de landstitel en was wederom niet in staat om tot een serieuze kandidaat voor het winnen van de Champions League uit te groeien. Dat laatste steekt de 24-jarige Italiaan naar verluidt nogal en vandaar dat hij de clubleidin­g formeel heeft verzocht om medewerkin­g te verlenen aan een transfer.

De strijd om de handtekeni­ng van Verratti lijkt er een tussen Juventus, de club waar hij fan van is, en Barcelona te worden. Voor minder dan tachtig miljoen euro mag de Italiaan sowieso niet uit Parijs vertrekken. Dat is beduidend meer dan de Parijzenaa­rs in de zomer van 2012 aan Pescara overmaakte­n, twaalf miljoen euro, zonder dat de middenveld­er ook maar één wedstrijd in de Serie A had gespeeld. (VZ)

 ??  ?? Marco Verratti heeft aan sportief directeur Antero Henrique laten weten dat hij getransfer­eerd wil worden naar een andere club. (Foto: VZ)
Marco Verratti heeft aan sportief directeur Antero Henrique laten weten dat hij getransfer­eerd wil worden naar een andere club. (Foto: VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname