Times of Suriname

A Coconut haalt flink uit

-

VOETBAL – A Coconut haalde flink uit naar Santos in de cruciale wedstrijd om het kampioensc­hap in de hoofdklass­e van de Surinaamse Voetbal Bond. Het team uit Brokopondo wist met maar liefst 6-0 te winnen en staat nu door deze overwinnin­g op gelijke hoogte met Santos. De teams hebben elk 28 punten uit zestien wedstrijde­n en staan op een gedeelde tweede plaats. Er moet nog een speelronde afgewerkt worden in de competitie.

Santos had enkele speelronde­s terug de beste papieren om het kampioensc­hap te veroveren, maar door enkele cruciale nederlagen is het team het zicht op het kampioensc­hap bijna kwijt. In de afgelopen weken werd ook verloren van West United met 1-0 en van Caravan met 5-3. Het team moet nu zijn laatste wedstrijd tegen Flora winnen en hopen dat de naaste concurrent­en punten laten liggen, om zodoende het kampioensc­hap te kunnen veroveren.

A Coconut kende ook een matige periode in de afgelopen weken. Het verloor van Boma Star met 4-3, van Papatam met 3-2 en van Slee Juniors met 3-1. Hierdoor leek het kampioensc­hap buiten bereik, maar door deze 6-0 winst op Santos is het kampioensc­hap nog niet helemaal uit zicht. De jongens uit Brokopondo nemen in de laatste speelronde het op tegen Tahiti. A Coconut is ook afhankelij­k van de resultaten van zijn naaste concurrent­en om het kampioensc­hap te behalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname