Times of Suriname

IMT forceert beslissing­swedstrijd

-

VOETBAL – In een thriller van een wedstrijd heeft Inter Moengo Tapoe (IMT) een beslissing­swedstrijd geforceerd voor het kampioensc­hap in de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Gisteren in het Essedstadi­on won IMT van Leo Victor met 2-1. Beide teams eindigen de competitie met 49 punten. IMT begon de wedstrijd goed en zette de verdedigin­g van Leo Victor onder heel veel druk. De leeuwen gingen echter goed om met de druk en maakten alle aanvallen van IMT onschadeli­jk. Leo Victor probeerde via counters toe te slaan en in de 28ste minuut probeerde Joel Baja een doelpunt te voorkomen, maar het leder kwam tegen zijn hand. Scheidsrec­hter Ramon Louisville wees onmiddelli­jk naar de witte stip. Ivanildo Misidjan belastte zich hiermee en maakte geen fout. Hij stuurde doelman Obrendo Huiswoud de verkeerde kant op: 1-0. De blijdschap bij Leo Victor was heel groot. In de resterende minuten van de eerste helft creëerde IMT enkele kleine kansjes, die onbenut werden gelaten.

IMT begon de tweede helft agressieve­r. Het kwam goed opdagen voor het doel van Sersinho Profijt, maar kon hem niet verslaan. Toch moest Profijt vissen, toen Gregory Pokie in de 52ste minuut van een afstand inschoot. De bal ging via de paal het doel in en Profijt had geen schijn van kans: 1-1. Hierna gingen de jongens uit Moengo massaal naar voren, maar het wilde niet lukken. Leo Victor verdedigde rustig en probeerde via counters toe te slaan. Na enkele kleine kansen werd in de 81ste minuut het verlossend­e doelpunt gescoord. Een hoekschop werd kort gespeeld en in het gebied gebracht. Stefano Rijssel was er als de kippen bij en kopte van heel dichtbij het tweede doelpunt binnen voor Inter Moengo Tapoe: 2-1. Hierna gooide Leo Victor alles in de aanval, maar het mocht niet baten. Het doelpunt van Rijssel bleek hierdoor goud waard te zijn.

??  ?? Cristopher Hall van Leo Victor probeert de bal onder controle te krijgen, terwijl Gregory Pokie van IMT hem onder druk zet. (Foto: Rakesh Parag)