Times of Suriname

Robinhood wint laatste wedstrijd

-

VOETBAL – Robinhood heeft de competitie in de topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond afgesloten met een overwinnin­g. In het Essedstadi­on won het team van SNL met 3-1. Door de overwinnin­g eindigt Robinhood met 43 punten op de vierde plaats en SNL op de laatste plaats met 11. Robinhood begon de wedstrijd veel beter dan zijn tegenstand­er en heeft ook de betere kansen gecreëerd. Maar het team kon de kansen niet omzetten in doelpunten. SNL kwam bij vlaggen goed opdagen, maar niet gevaarlijk genoeg om een doelpunt te maken. In de twintigste minuut werd het eerste doelpunt gemaakt. Robinhood kreeg een vrije trap en Taffareal Doekoe belaste zich daarmee. Doelman Romano Mijnals van SNL blunderde door de bal niet goed vast te houden, waardoor die voor de voeten van Roche Rosebel belandde en die maakte geen fout. Hierna kreeg Robinhood een paar goede kansen die niet benut werden: zo schoot Roxey Fer net naast het doel en Doekoe vond de paal op zijn weg. Toch kwam Robinhood op een ruime voorsprong. In de 31ste minuut was het Rosebel die de bal goed aflegde voor Fer en die maakte geen fout: 2-0.

SNL begon de tweede helft veel beter. Lorenzo Akrossie legde in de 55ste minuut de bal goed voor Donovan Loswijk en die verschalkt­e doelman Rainel Godfried: 2-1. SNL probeerde de gelijkmake­r te scoren, maar het lukte niet om Godfried voor de tweede keer te verslaan. Rozenblad maakte een einde aan de droom van SNL, toen hij de vrije trap binnenscho­ot. Doelman Mijnals blunderde weer door de bal te laten glippen. Rozenblad eindigt de competitie met twintig doelpunten en maakt grote kans om de topscoorde­rsprijs binnen te slepen.