Times of Suriname

James gelooft in nieuw wonder

-

BASKETBAL - Cleveland Cavaliers mag door een knappe zege in de vierde wedstrijd tegen Golden State Warriors nog blijven hopen op prolongati­e van de NBA-titel. De titelverde­diger won vrijdag met 137-116 in de vertrouwde Quicken Loans Arena en bracht de achterstan­d in de best-of-seven-serie daarmee terug tot 1-3.

Golden State Warriors had de eerste drie onderlinge ontmoeting­en in de NBA-finale winnend afgesloten en heeft daardoor nog altijd maar één overwinnin­g nodig voor het kampioensc­hap. De nederlaag was pas de eerste na vijftien opeenvolge­nde zeges in de play-offs. Aan de hand van LeBron James en Kyrie Irving sleepte Cavaliers er in elk geval nog een vijfde duel uit. Het duo was samen goed voor 71 punten. Kevin Love voegde er ook nog 23 toe aan het totaal.

Cleveland brak daarnaast de nodige records in het spektakels­tuk in Ohio. Nooit eerder noteerde een ploeg 24 driepunter­s in één finaleduel. Ook 49 punten in het eerste kwart en 86 punten in een helft is een unicum in een NBA-finale James noteerde bovendien een triple-double. Naast 31 punten bracht de sterspeler ook 11 assists en 10 rebounds op het scorebord in Cleveland. De 32-jarige forward, die zijn zevende finale op rij en achtste in totaal speelt, pakte daarmee een record van Magic Johnson af. De NBA-legende kwam in zijn loopbaan tot acht tripledoub­les in de finals, maar James staat nu op negen. LeBron James rekent op een mirakel. “We beschikken over het kampioensc­hap-DNA’’, zei de 32-jarige Amerikaan in de aanloop naar het vijfde duel in Oakland. “Wij zijn beproefde strijders. Het is de bedoeling dat de finale na maandag nog niet is beslist en dat we daarna thuis nog een kans krijgen.’’ Vorig jaar zette Cleveland tegen Golden State al een achterstan­d van 1-3 in de NBA-finale om in een prachtige triomf (4-3).

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname