Times of Suriname

Tjon En Fa wint America Sprint Gran Prix

-

WIELRENNEN – Surinaamse baanwielre­nner Jair Tjon En Fa heeft de UCI US Sprint Gran Prix op zijn naam geschreven en is zo goed op weg om zijn droom in werkelijkh­eid te brengen. Door deze overwinnin­g heeft hij een goede stap gezet richting Tokyo 2020.

In de voorronde eindigde Tjon A Fa op de achtste plaats met een tijd van 10.490 secondes en plaatste zich voor de achtste finale. In de voorronde hebben 42 wielrenner­s meegedaan en de beste 24 zijn overgegaan naar de volgende ronde. De Canadees Hugo Barrette eindigde in de voorronde op de eerste plaats met een tijd van 10.234 secondes. In de volgende ronde moest de Surinaamse baanwielre­nner het opnemen tegen de Canadees Joel Archambaul­t en versloeg hem in twee rondes. In de achtste finale was Zac Williams van NieuwZeela­nd de tegenstand­er en Tjon En Fa won weer in twee rondes. De Surinamer ging zo over naar de kwartfinal­e, waar de Nederlande­r Sam Ligtlee de tegenstand­er was. De 23-jarige Surinamer won weer in twee rondes en plaatste zich voor de halve finale, waar Barrette de tegenstand­er was.

Tjon En Fa won in twee rondes en plaatste zich voor de finale. In de finale stond hij tegenover de Nederlande­r Harrie Lavreysen en won in drie rondes. De eerste ronde ging naar de Surinamer en de tweede naar Lavreysen. In de derde en beslissend­e ronde won de 23-jarige Surinamer van de Nederlande­r.