Times of Suriname

Reese Witherspoo­n vond 40 worden bevrijdend

-

Reese Witherspoo­n krijgt meer zelfvertro­uwen naarmate ze ouder wordt. De Legally Blonde-actrice vertelt aan een Amerikaans blad hoe bevrijdend ze het vond om veertig te worden. Terwijl ze erkent dat het in Hollywood moeilijker wordt voor actrices ouder dan 25 jaar, zegt ze ook te genieten van het groeiende vertrouwen dat gepaard gaat met ouder worden.

“Na je veertigste weet je wie je bent, wie je vrienden zijn, wat je wilt bereiken en waar je niet om hoeft te geven. Het is bevrijdend om je geen zorgen te hoeven maken over wat andere mensen van je vinden’’, vertelt Reese, om eraan toe te voegen dat ze juist dit aantrekkel­ijk vond aan het personage Madeline in de HBO-serie Big Little Lies. “Wat ik zo gaaf vind aan Madeline, is dat ze over de veertig is en het haar niets kan schelen hoe andere mensen over haar denken.” De 41-jarige actrice begon in 2012 productiem­aatschappi­j Pacific Standard in een poging om wat te doen aan de schaarste van vrouwelijk­e rollen. “Kijkers hebben grote behoefte aan complexe rollen voor vrouwen. Ik ben er wel klaar mee om ze allen te zien als echtgenote­s, moeders en vriendinne­n.”

Reese heeft drie kinderen: Ava (17), Deacon (13) en Tennessee (4). Onlangs lanceerde ze haar mode- en lifestylem­erk Draper James in het Verenigd Koninkrijk. Ze erkent dat het niet makkelijk is een zaak te runnen die niet filmgerela­teerd is, maar verwerpt het idee dat vrouwen zich moeten beperken tot één carrière.

 ??  ?? (De Telegraaf.nl/Foto: FanPop.com)
(De Telegraaf.nl/Foto: FanPop.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname