Times of Suriname

Belgische delegatie in Zuid-Korea voor economisch­e missie

-

BELGIE - Een bijna 260-koppige Belgische delegatie is gisteren aangekomen in Seoel voor de economisch­e missie onder leiding van prinses Astrid. De prinses en de aanwezige ministers hebben morgen een ontmoeting gepland met de Zuid-Koreaanse premier Lee Nak-Yon, maar zullen die dag ook de nieuwe Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In ontmoeten. De Belgische economisch­e missie is de eerste buitenland­se zending die door Moon Jae-In ontvangen wordt.

Bij aankomst in Seoel werd benadrukt dat deze missie de eerste is onder de nieuwe ZuidKoreaa­nse president, en dat Moon Jae-In de handelsrel­aties van zijn land wil diversifië­ren, met een groter aandeel voor de Europese landen. De spanningen met Noord-Korea blijven een probleem, maar worden door de Zuid-Koreanen veel meer gerelative­erd dan de media laten blijken, zo klinkt het. België is in de regio ook militair aanwezig met een bataljon. Republiek Korea staat in de top 15 van ’s werelds grootste economieën en behoort tot de wereldtop inzake automobiel­productie, scheepsbou­w, petrochemi­e en consumente­nelektroni­ca. Het land staat op de 36ste plaats van grootste invoerders van producten uit België, en is met zijn export goed voor de 28ste plaats van grootste leverancie­rs aan België.

De economisch­e missie vindt plaats van 10 tot 17 juni. Prinses Astrid wordt onder anderen vergezeld door minister van Buitenland­se Zaken Didier Reynders (MR), staatssecr­etaris voor Buitenland­se Handel Pieter De Crem (CD&V), Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA), Waals viceminist­er-president Jean-Claude Marcourt (PS) en Brussels staatssecr­etaris van Buitenland­se Handel Cécile Jodogne (DéFI).

Tijdens de economisch­e missie zal dan ook de nodige aandacht besteed worden aan enkele van de machtige familiale conglomera­ten, de chaebols, zoals Samsung, LG, Hyundai en Kia. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname