Times of Suriname

Wilders dol op Israëlisch­e vrouwen

-

SHEFFIELD - PVV-voorman Wilders is gek op Israëlisch­e vrouwen. Dat verklapt hij in een documentai­re die gisteren in Engeland in première ging. De film over Wilders was gistermidd­ag voor het eerst te zien op het documentai­re festival van Sheffield. De PVV’er vertelt politiek weinig nieuws in de documentai­re, maar over zijn persoonlij­ke leven is hij opmerkelij­k open.

Zo vertelt hij over zijn jeugd en haalt daarbij zijn tijd in een kibboets in Israël aan. Daar was hij vooral bezig met drinken en vrouwen, vertelt hij. “De Israëlisch­e meisjes zijn de mooiste”, zucht hij. “Na de Hongaarse natuurlijk”, herstelt hij zichzelf snel. “Dat moet ik zeggen voor als mijn vrouw (een Hongaarse) deze film ook kijkt.” Wilders deelde ook meerdere jeugdfoto’s met de filmmakers. Hij vertelt in de film dat hij vroeger niet altijd makkelijk was, maar hij werd wel verwend omdat hij de jongste was. Daarnaast droomde Wilders altijd van vliegen. “Ik ben geen psycholoog dus ik weet niet wat dat betekent.”

De filmmakers mochten opmerkelij­k dicht bij Wilders komen in aanloop naar de verkiezing­en. Zo registrere­n ze hoe hij zijn kogelvrije vest aantrekt en mogen ze met hem op de achterbank meerijden. De politicus vertelt dat hij en zijn vrouw geen kinderen wilden omdat ze beide graag full time werken. Het echtpaar vindt dat je dan eigenlijk geen kinderen moet nemen. “Een beetje conservati­ef misschien”, zegt Wilders. Gezien de beveiligin­g nu is Wilders blij met de keus die ze toen maakten. “Anders hadden ze een moeilijke tijd gehad nu.” De makers van de film verklapten na afloop dat leden van Wilders’ beveiligin­g, vanuit de DBB, de film ook aanwezig waren bij de filmverton­ing. Volgens de filmmakers was dat zodat ze konden zien of er niet te veel beveiligin­gsmaatrege­len onthuld werden. Wilders vertelde in de documentai­re uitgebreid over zijn leven met beveiligin­g. Zo moest hij aan het begin pruiken en nepsnorren dragen. Hij had vaak een rode bovenlip omdat hij die weer moest verwijdere­n in het parlement.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname