Times of Suriname

Spanje en Italië winnen

-

VOETBAL - Spanje heeft zondag in de WK-kwalificat­ie een benauwde overwinnin­g geboekt op bezoek bij Macedonië: 1-2. Italië was in dezelfde groep met 5-0 te sterk voor Liechtenst­ein. De Spanjaarde­n kwamen na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van David Silva. Na een mooie pass van Andres Iniesta bediende Jordi Alba de middenveld­er van Manchester City, die uit de draai raak schoot. Twaalf minuten later verdubbeld­e Diego Costa de marge. De spits tikte raak na een voorzet van Isco. Macedonië bracht halverwege de tweede helft de achterstan­d terug door een treffer van Stefan Ristovski, maar de bezoekers gaven de drie punten niet meer weg. Door de zege blijft Spanje met zestien punten uit zes duels aan de leiding in groep G. De ploeg van bondscoach Julen Lopetegui heeft evenveel punten als Italië, dat met een iets minder doelsaldo tweede staat. Lorenzo Insigne, Andrea Belotti, Eder, Federico Bernardesc­hi en Manolo Gabbiadini zorgden bij de Italianen voor de doelpunten tegen Liechtenst­ien. In de derde wedstrijd in deze poule was Albanië met 0-3 te sterk voor Israël. De Albanezen staan met negen punten derde.

In groep I deed IJsland goede zaken in de strijd om de eerste plek. Het elftal van bondscoach Heimir Halgrimsso­n won voor eigen publiek met 1-0 van koploper Kroatië. Hordur Bjorvin Magnusson maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de overwinnin­g heeft IJsland nu net als Kroatië dertien punten, maar het staat nog wel tweede door een minder doelsaldo. Turkije, dat met 1-4 zegevierde bij Kosovo, bezet met elf punten de derde plaats in deze poule. Oekraïne won eerder op de avond met 1-2 bij Finland en staat met eveneens elf punten vierde. (Nusport)

??  ?? Diego Costa van Spanje probeert de doelman van Macedonië te verslaan. Hij scoorde ook in deze wedstrijd. (Foto: VZ)