Times of Suriname

Duitsland en Chili in evenwicht

-

VOETBAL - De nationale ploegen van Duitsland en Chili hebben de punten donderdaga­vond gedeeld. Alexis Sánchez opende de score in Kazan, maar Lars Stindl maakte voor rust nog gelijk: 1-1. Die Mannschaft en Chili staan nu met vier punten op een gedeelde eerste plaats in Groep B van de Confederat­ions Cup.

Sánchez opende na zes minuten de score en kroonde zich daarmee tot topscorer van zijn land, want met zijn 38e treffer passeerde hij Marcelo Salas. De aanvaller van Arsenal strafte een foute inspeelpas­s van de slordig spelende Shkodran Mustafi af en schoot in de korte hoek raak: 0-1. De wedstrijd golfde in de eerste helft op en neer en dat leverde een vermakelij­k kijkspel op. De beste kansen bleven wel voor Chili: na negentien minuten had Eduardo Vargas er 0-2 van kunnen maken, maar de dwarsligge­r redde Marc-André ter Stegen.

Duitsland kwam amper tot openingska­nsen, maar vier minuten voor de onderbreki­ng was het opeens raak in de Kazan Arena: Stindl werkte een perfect afgemeten voorzet van Jonas Hector binnen na een fraaie aanval. De schaduwspi­ts van Borussia Mönchengla­dbach scoorde ook al tegen Australië. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Chili: Sánchez draaide een vrije trap op het dak van het doel. Daar zou het in de tweede helft ook lange tijd bij blijven.

Chili deed nog een poging middels een kopbal van Arturo Vidal die overging en Duitsland kwam niet verder dan enkele halve mogelijkhe­den. In de laatste tien minuten schroefde Chili het speltempo wat op, maar dat resulteerd­e niet in serieuze kansen. Duitsland en Chili sluiten de groepsfase van het toernooi met wedstrijde­n tegen respectiev­elijk Kameroen en Australië. Die ploegen hebben allebei één punt en ze lijken kwalificat­ie voor de knock-outfase misschien al wel te moeten vergeten.

??  ?? Jean Beausejour (l) van Chili en Joshua Kimmich van Duitsland strijden om de bal. (Foto: The Guardian)