Times of Suriname

Verdachte als getuige gehoord in drugszaak

-

PARAMARIBO – Hemradjmis­ier J is gisteren als getuige gehoord in een drugszaak waarin hij samen met zijn kompanen Almies D, Donoven P, Roberto P en Regilio C terechtsta­at. Rechter Dinesh Sewratan confrontee­rde hem met verklaring­en die hij bij de politie aflegde. In eerste instantie verklaarde Hemradjmis­ier J bij de politie dat hij naar Paramaribo afreisde om een matras te brengen voor zijn dochter. Daarna verklaarde hij dat het om een drugsdeal ging. Hij kwam samen met Regilio C naar Paramaribo voor deze drugsdeal.

Hij vervoerde op 7 januari Regilio C, die hem het voorstel een dag ervoor had gedaan. Zijn aandeel was slechts om Regilio C van Wageningen naar Paramaribo te brengen en na de drugsdeal weer terug te rijden. Bij de drugsdeal waren twee neven van Regilio C betrokken, Roberto P die ook in de beklaagden­bank zit en ene D, die na verhoor is heengezond­en. Volgens Hemradjmis­ier J ging hij samen met Regilio C in een woning waar de overige verdachten ook kwamen. Almies D, die juridische bijstand krijgt van raadsman Oscar Koulen, kwam als laatste in het pand.

De rechter hield Hemradjmis­ier J voor dat hij bij de politie verklaarde dat Regilio C en hij voor hun moeite zouden worden betaald. In een naderverho­or bij de politie verklaarde Hemradjmis­ier J dat Roberto P hem vroeg een andere verklaring af te leggen. Volgens hem Roberto P hem geslagen om hem ertoe te bewegen aan de rechter-commissari­s (rc) te verklaren dat hij en Regilio C thuis bij hem waren om een vijver in orde te maken. Hemradjmis­ier J legde toen een andere verklaring af. Hij voelde zich bedreigd. Roberto P zou gezegd hebben dat hij wel zou merken wat er met hem zou gebeuren. Bij de politie verklaarde Hemradjmis­ier J dat de drugs van Roberto P waren. Het ging volgens hem om een drugsdeal tussen Roberto P als verkoper en Almies D als koper. Hij onderteken­de zijn verklaring.

Op de zitting beweerde hij niet te hebben gezegd dat de cocaïne van Roberto P was. Hemradjmis­ier J verklaarde bij de politie ook dat hij denkt dat Roberto P of Almies D de drugs naar buiten gooide bij het zien van de politie, want die twee mannen zaten dichtbij een open venster. Roberto P verklaart dat hij en Almies D niets afweten van de drugs. Hij verklaarde verder dat hij in een isolatiece­l is opgesloten. Op 11 juli wordt een getuige gehoord. De overige verdachten krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Sharmila Benarsie, Arjan Ramlakhan en John Ferdinand.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname