Times of Suriname

HVB luidde Id-Ul-Fitr in met kinderen Nos Kasitas

-

PARAMARIBO - Ter afsluiting van de heilige maand Ramadan en ter inluiding van het Suikerfees­t, de Id-Ul-Fitr, heeft de jongerenra­ad van de Hervorming­s- en Vernieuwin­gsbeweging (HVB) de kinderen van Nos Kasitas zaterdag een leuke dag bezorgd. De dag begon met sport en spel.

De kinderen konden zich vermaken door te basketball­en, voetballen, volleyball­en en dammen. Daarnaast mochten zij de camera van de cameraploe­g zelf bedienen. Shaquille en zijn vrienden vonden het een leuke ervaring om de camera te bedienen onder instructie­s van de cameraman.

Ook zijn de kinderen verwend met een warme maaltijd, klaargemaa­kt en opgediend door de jongeren van de HVB. Zij kregen ook snoepzakje­s. “Het is een teken van medeleven, ondersteun­ing en de sociale zijde vanuit de kant van de jongerenra­ad in het kader van de afsluiting van Ramadan en de viering van Id-Ul-Fitr naar onze doelgroep toe”, zegt Meredith Kertokalio, secretaris van de Jongerenra­ad. Verder gaf zij aan dat alle jongeren een bijdrage hebben geleverd om dit project een succes te laten zijn. “Kinderen zijn de meest kwetsbare groep in onze samenlevin­g. En als we niet goed naar ze omkijken en hen de gelijke kansen bieden om te groeien en te bloeien, krijgen wij een scheefgroe­i in onze samenlevin­g.”

“Daarom gaan wij, onder welke omstandigh­eden of situaties het land nu verkeert, de verantwoor­delijkheid ook op ons nemen om een bijdrage te leveren zodat alle kinderen een goede toekomst tegemoet gaan”, zegt Vergillio Rebin, voorzitter van de Jongerenra­ad HVB.

Tante Lottie van Nos Kasitas en de overige begeleider­s vonden het een waar genoegen, en zij bedankte de hele jongerenra­ad voor de manier hoe zij de maand Ramadan heeft afgesloten en het IdUl-Fitr heeft ingeluid met de kinderen van Nos Kasitas. De jongerenra­ad van HVB zal zich de komende periode meer richten op sociale projecten en het opzetten van jongerenra­den in diverse ressorten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname