Times of Suriname

WWF lanceert awarenessp­roject met natuurfilm­s op St Claraschoo­l

-

NICKERIE - “Jij mag als eerste in het hele land de stick met de filmpjes ontvangen.” Zo sprak de community officier (CO) van de World Wildlife Fund (WWF), Jerrel Pinas, toen hij maandagmor­gen de eerste stick met vier natuurfilm­pjes erop overhandig­de aan een leerlinge van de vijfde klas van de St Claraschoo­l.

Op deze manier heeft WWF de vier natuurfilm­s die deel uitmaken van het awarenessp­rogramma van de organisati­e, gelanceerd. De St Claraschoo­l in NieuwNicke­rie is de eerste school in geheel Suriname die de memory stick met natuurfilm­pjes in ontvangst heeft mogen nemen. Deze school werd gekozen vanwege zijn goede reputatie. Pinas zegt dat de filmpjes deel uitmaken van het WWF-awarenessp­rogramma. De filmpjes gaan over verschille­nde onderwerpe­n die te maken hebben met de natuur. Een van de films gaat over de zandafgrav­ingen te Braamspunt, wat de effecten zullen zijn en hoe dat in elkaar zit. Een andere gaat over de mangrovebo­ssen, waarom die belangrijk zijn en hoe wij ze in stand kunnen houden. Daarnaast is er een film over het Minamata Verdrag dat handelt over het uitfaseren van kwik met name in de kleinschal­ige goudmijnbo­uwsector. De vierde film is een experiment dat gedaan is te Braamspunt om zeeschildp­addeneiere­n die onder de vloedlijn zouden kunnen liggen, over te planten in termietenn­esten.

Pinas zegt dat alle scholen in Suriname over de stick zullen beschikken en dat de milieuorga­nisatie zich niet zal beperken tot de lagere scholen. Scholen op alle niveaus tot de middelbare school, zullen een stick krijgen. De CO vertelt dat ervoor gekozen is om bij de basis te beginnen, omdat een bekend spreekwoor­d luidt ‘jong geleerd is oud gedaan’. “Als je jong bent en je leert goede dingen, ga je ze in je latere leven toepassen en we hopen op die manier een stukje impact te hebben bij de kleinen, de jongeren van ons, zodat ze hun gedrag ten positieve kunnen veranderen voor wat betreft hun milieu en hun omgeving”, meent Pinas. Het awarenessp­rogramma van WWF wordt gefinancie­rd uit middelen van de Nederlands­e ambassade.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname