Times of Suriname

Liverpool ontsnapt aan straf

-

VOETBAL - Liverpool krijgt geen straf van de Engelse voetbalbon­d voor het onreglemen­tair benaderen van Virgil van Dijk. The Reds hadden de Oranjeinte­rnational in een eerder stadium benaderd zonder medeweten van werkgever Southampto­n. The Saints hadden een klacht ingediend over de werkwijze van Liverpool, maar uit onderzoek is gebleken dat er onvoldoend­e bewijs is om de club te bestraffen, bericht the Times.

Nadat Southampto­n een klacht had ingediend, bood Liverpool in een verklaring op de eigen clubwebsit­e excuses aan. Daarbij vermeldde de club van manager Jürgen Klopp dat ze zich niet meer zouden melden voor de twaalfvoud­ige internatio­nal. Britse media beweerden dat Liverpool bereid was om 68 miljoen euro op tafel te leggen om de Nederlande­r aan te trekken, waarmee hij de duurste verdediger aller tijden zou worden.

Waar Liverpool eerder stelde Van Dijk niet meer te willen halen, beweren Britse media nu dat de club toch weer in de markt zou zijn voor de 25-jarige mandekker. Klopp, die versterkin­g zoekt in de verdedigin­g, zou zeer gecharmeer­d zijn van de exspeler van FC Groningen en Celtic. Ook Chelsea en Manchester City willen de verdediger graag inlijven. Southampto­n beschikt echter over een sterke onderhande­lingsposit­ie, aangezien Van Dijk tot de zomer van 2022 vast ligt in St. Mary’s.

(VZ)

 ??  ?? Eden Hazard wordt mede-eigenaar van een nieuwe voetbalclu­b in de Verenigde Staten.
(Foto: Voetbalzon­e)
Eden Hazard wordt mede-eigenaar van een nieuwe voetbalclu­b in de Verenigde Staten. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname