Times of Suriname

Westbrook meest waardevoll­e speler NBA

-

BASKETBAL - Russell Westbrook is maandagavo­nd (plaatselij­ke tijd) verkozen tot beste speler van het afgelopen NBA-seizoen. De point guard van Oklahoma City Thunder ontving de bijbehoren­de Maurice Podoloff Trophy. De 28-jarige Westbrook is de opvolger van Stephen Curry. De point-guard van Golden State Warriors was afgelopen twee seizoenen de meest waardevoll­e speler van de NBA.

Westbrook grossierde afgelopen seizoen in zogeheten ‘triple-doubles’. Hij noteerde in 42 wedstrijde­n een score in drie dubbele cijfers. Daarbij kan het gaan om punten, rebounds, assists, steals en blocks.

Westbrook verbrak daarmee het record van Oscar Robertson, die in het seizoen 1961-1962 één tripledoub­le minder noteerde. Over het hele seizoen was Westbrooks gemiddelde over 81 wedstrijde­n 31,6 punten, 10,4 assists en 10,7 rebounds. Westbrook kreeg bij de verkiezing van meest waardevoll­e speler (MVP) meer stemmen dan James Harden (Houston Rockets) en Kawhi Leonard (San Antonio Spurs). De 28-jarige Amerikaan riep zijn teamgenote­n erbij op het podium toen hij zijn trofee in ontvangst had genomen. «Deze jongens hebben zich volledig opgeofferd voor mij. Zonder hen was dit fantastisc­he seizoen niet mogelijk geweest», zei Westbrook. Draymond Green, die bij kampioen Golden State Warriors speelt, viel ook in de prijzen. Hij werd uitgeroepe­n tot beste verdediger van het seizoen. In de NBA-finale was Warriors met 4-1 te sterk voor Cleveland Cavaliers. Mike D›Antoni van Houston Rockets kreeg een prijs voor zijn werk als coach. Hij slaagde er in zijn eerste jaar in 55 wedstrijde­n te winnen met Rockets en dat leverde hem de verkiezing tot beste coach van het seizoen op. (NS)

 ??  ?? Russell Westbrook is maandagavo­nd verkozen tot beste speler van het afgelopen NBA-seizoen.
(De Telegraaf)
Russell Westbrook is maandagavo­nd verkozen tot beste speler van het afgelopen NBA-seizoen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname