Times of Suriname

Mercedes-Benz start productie E-Klasse Cabriolet op

-

Met de onthulling van de Cabriolet completeer­de Mercedes-Benz het programma van de E-Klasse. De open vierzitter is nu ook in productie.

Mercedes-Benz E-Klasse CabrioletM­ercedes-Benz toonde de E-Klasse Cabriolet al afgelopen maart op de Autosalon van Genève 2017, waar de cabrio met softtop in gezelschap was van de E-Klasse sedan, Estate, All-terrain en Coupé. In productie daarentege­n zijn de tweedeursm­odellen afgezonder­d van de vierdeurst­ypes. Mercedes-Benz bouwt de Cabriolet tezamen met de Coupé in Bremen, terwijl de sedan en stationwag­on in Sindelfing­en nabij Stuttgart het levenslich­t zien. Op dezelfde productieb­and als de tweedeurs E-Klasses worden overigens ook de C-Klasse Coupé en Cabriolet gemaakt. Elders in de fabriek maakt Mercedes ook de SLC en SL, waarmee Bremen binnen de Mercedes-gelederen de cabriolet-specialist is. De marktintro­ductie van de nieuwe E-Klasse Cabriolet volgt exact 25 jaar na de lancering van de eerste generatie E-Klasse Cabriolet. Een perfecte timing. De open E-Klasse maakt echter geen kwart eeuw onlosmakel­ijk deel uit van de Mercedesfa­milie. De opvolger van de eerste generatie E-Klasse Cabriolet werd vervangen door de CLK, die twee generaties bleef bestaan. De huidige editie is de derde. Alle generaties beschikken over een meerlaagse softtop. De kan laat zich volledig automatisc­h openen en sluiten, iets dat ook met geringe snelheid mogelijk is.

Om het open rijden te veraangena­men levert Mercedes-Benz zijn vierzitter met Aircap en Airscarf. Laatstgeno­emde is optioneel verkrijgba­ar. De voorzienin­g blaast via de hoofdsteun­en warme lucht naar de nek. Standaard aanwezig is Aircap. Het is een uitklapbar­e spoiler bovenop de voorruitst­ijl, die de luchtstroo­m over het interieur geleidt. Mercedes-Benz kiest traditiege­trouw voor een softtop. De kap, die naar wens in donkerbrui­n, donkerblau­w, rood en zwart is uitgevoerd, werkt volautomat­isch en heeft een meerlaagse structuur dat voor extra isolatie van winden rijgeluid zorgt.

Ter gelegenhei­d van het 25-jarig jubileum is er een ‘25th Anniversar­y Edition’. Het actiemodel beschikt over 20 inch lichtmetal­en wielen, sierdelen in speciaal hout, parfumblaz­ers en beige/rode interieurb­ekleding. Tezamen met de ‘25th Anniversar­y’emblemen op de voorspatsc­hermen en middencons­ole kosten de extra’s €11.495.

(De Telegraaf/ Foto: autovisie.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname