Times of Suriname

Aston Martin brengt elektrisch­e Rapide in beperkt oplage

-

Hoewel Aston Martin nog geen prijs noemt, probeert de legendaris­che Engelse autobouwer al wel de eerste exemplaren van de volledig elektrisch­e Rapide te verkopen. Het bedrijf kondigt vandaag aan dat het de RapidE -met de kapitale E als verwijzing naar de elektrisch­e aandrijfli­jn- vanaf 2019 gaat bouwen. De oplage is beperkt.

Aston Martin RapidEEn juist door te roepen dat de oplage van de RapidE gelimiteer­d is, zou Aston Martin mogelijk al de eerste bestelling­en voor de vijfdeurs elektro-auto binnen kunnen krijgen. Er zijn namelijk maar 155 auto’s beschikbaa­r.

De RapidE zal gebaseerd worden op de AMR-uitmonster­ing van Aston Martins enige vijfdeurs model. De 5,9 liter grote V12 wordt vervangen door een nog onbekende aandrijfli­jn, bestaande uit vermoedeli­jk meerdere elektromot­oren en een groot accupakket. Voor de ontwikkeli­ng van de technische kant van de RapidE doet Aston Martin een beroep op Williams Advanced Engineerin­g, dat ook aan de wieg stond van het eerder gepresente­erde studiemode­l. De RapidE mag dan Aston Martins eerste elektrisch­e auto zijn, het is niet de laatste. De fabrikant plant ook van de nog te presentere­n SUV, die intern als DBX door het leven gaat, een elektrovar­iant uit te brengen. Naar verluidt is dat model ook nagenoeg productiek­laar, al zullen eerst de versies met bekende verbrandin­gsmotoren worden uitgebrach­t. De DBX moet rond dezelfde tijd als de RapidE op de markt verschijne­n. (De Telegraaf/Foto: autovisie.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname