Times of Suriname

Toestemmin­g FAI voor bacovenexp­ort naar Guyana

-

PARAMARIBO - Tijdens de laatstgeho­uden werkvergad­ering van Trade, die valt onder de Cooperatio­n Council Suriname Guyana, heeft Guyana aangegeven dat het PRA-onderzoek eindelijk is afgerond. Dit meldt het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in een persberich­t.

Het onderzoek heeft drie jaar geduurd, voor een proces dat normaal vijf tot tien jaar kan duren. Op de vergaderin­g heeft Guyana meegedeeld dat de Food and Agricultur­e Industries NV (FAI) toestemmin­g heeft om bacoven te exporteren naar Guyana. Ook is een schrijven overhandig­d, waarin staat welke voedselvei­ligheidsma­atregelen in acht moeten worden genomen bij het verzenden van de lading.

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft in de hoedanighe­id van voorzitter van de Council for Trade and Economic Developmen­t, in samenwerki­ng met de Ministerie­s van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Buitenland­se Zaken diverse lobbyactiv­iteiten op verschille­nde flora uitgezet om het Pest Risk Analysis (PRA) onderzoek van FAI af te ronden. Dit omdat de regering van Guyana sedert 2015 de testresult­aten van de PRA van FAI niet heeft uitgegeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname