Times of Suriname

Qualcomm verlengt bod op NXP

-

SAN DIEGO - Het Amerikaans­e Qualcomm verlengt het bod op NXP Semiconduc­tors met een maand, omdat na ruim een half jaar nog te weinig beleggers hun aandelen hebben aangemeld. Dit meldde het techconcer­n uit San Diego gisteren.

Het bod, van 110 dollar per aandeel NXP, wordt verlengd tot en met 27 juli 2017 17:00 uur lokale tijd in New York. In de oorspronke­lijke aanmelding­stermijn voor het tenderbod, dat loopt sinds november vorig jaar, werden tot nu toe ruim 42,2 miljoen aandelen NXP aangeboden, omgerekend 12,5 procent van het kapitaal. Qualcomm wil zeker 80 procent van het uitstaande aandelenka­pitaal in bezit krijgen.

Qualcomm gaf gisteren aan dat het bod ook na eind juli opnieuw kan worden verlengd wanneer nog niet aan alle voorwaarde­n is voldaan, er geen aanpassing­en hebben plaatsgevo­nden in die voorwaarde­n, of het bod is beëindigd. De overname is onderhevig aan goedkeurin­g van toezichtho­uders en de afronding moet voor het eind van het kalenderja­ar plaatsvind­en. Het gecombinee­rde bedrijf zal naar verwachtin­g een jaarlijkse omzet genereren van meer dan 30 miljard dollar. Het aandeel Qualcomm noteerde in de elektronis­che voorbeursh­andel 1,0 procent lager. In NXP Semiconduc­tors, dat zijn notering ook in New York heeft, werd nog niet gehandeld. (Beursduive­l/Foto: All About Phones.nl)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname