Times of Suriname

General Mills boekt hoger kwartaalre­sultaat

-

MINNESOTA - General Mills heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2016/17 een hogere winst op een gedaalde kwartaalom­zet gerealisee­rd. Dit maakte de Amerikaans­e producent van voedingsmi­ddelen als Cheerios ontbijtgra­nen en Häagen-Dazs consumptie-ijs gister voorbeurs bekend in cijfers over het kwartaal dat op 28 mei eindigde.

“Onze kwartaalre­sultaten kwamen in lijn met onze verwachtin­gen uit, met een verbeterde trend voor de autonome omzet,” zei CEO Jeff Harmening in een toelichtin­g op de kwartaal- en jaarrappor­tage. “Waar we in het boekjaar belangrijk­e stappen hebben gezet in de globaliser­ing van onze operatione­le structuur, onze kostenbesp­aringsinsp­anningen hebben versneld, de marges hebben verbeterd en de winst per aandeel groeide, kwam de omzet beneden onze doelstelli­ngen uit,” voegde hij toe. De kwartaalom­zet daalde met 3 procent naar 3,81 miljard dollar en de autonome omzet daalde ook met 3 procent, onder meer vanwege desinveste­ringen in Venezuela en Argentinië. Het bedrijfsre­sultaat steeg met 14 procent naar 609 miljoen dollar, vanwege lagere kosten en omdat een jaar geleden verlies werd geleden op de desinveste­ringen. De nettowinst steeg 7,7 procent naar 408,9 miljoen dollar en de nettowinst per aandeel steeg met 11 procent naar 0,69 dollar.

Over het hele boekjaar realiseerd­e General Mills een 5,2 procent lager operatione­el resultaat van 2,57 miljard dollar op een circa 6 procent lagere omzet van 15,62 miljard dollar. Het operatione­el resultaat tegen constante wisselkoer­sen daalde met 1,2 procent. De nettowinst daalde van 2,4 procent naar 1,66 miljard dollar, waarmee de winst per aandeel gelijk bleef op 2,77 dollar. Daarmee voldeed het bedrijf niet aan de in december bij de rapportage over het derde kwartaal uitgesprok­en verwachtin­gen voor het hele boekjaar. General Mills zei toen een daling van de omzet van tussen de 3 tot 4 procent, een stijging van operatione­el resultaat tegen constante wisselkoer­sen tussen de 2 en 4 procent en een winstgroei van 6 tot 8 procent per aandeel te verwachten.

General Mills verwacht in het lopende boekjaar 2017/18 een autonome omzetdalin­g van 1 tot 2 procent te boeken, een operatione­el resultaat te realiseren dat vlak tot 1 procent hoger uitkomt en verder een 1 tot 2 procent hogere aangepaste winst per aandeel te behalen.

Het aandeel General Mills noteerde gistermidd­ag in de Amerikaans­e elektronis­che voorbeursh­andel vlak.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname