Times of Suriname

Tesco snijdt fors in banen hoofdkanto­or

-

LONDEN - Tesco gaat fors snijden in het aantal banen bij een herstructu­rering van zijn hoofdkanto­orfuncties. Dit maakte het Engelse supermarkt­concern gisteren bekend.

Onder de nieuwe bezuinigin­gsronde van CEO Dave Lewis worden 1.200 banen geschrapt. “Ons nieuwe servicemod­el zal de manier waarop we onszelf organisere­n versimpele­n, duplicatie­s en kosten vermindere­n maar ook, heel belangrijk, ons in staat stellen om te investeren in het beter bedienen van onze klanten,” zei een woordvoerd­er van het concern.

Onder leiding van Lewis heeft Tesco gewerkt aan een simpeler prijssyste­em, verbeterin­g van klantenser­vice, uitbreidin­g van online bezorgdien­sten en meer personeel op de winkelvloe­r. Supermarkt­en in de zwaar geconsolid­eerde food retail markt in het Verenigd Koninkrijk hebben jaren met elkaar gestreden in een felle prijzenoor­log. In aanloop naar de Brexit, met een daling van de waarde van het pond sterling, hebben supermarkt­ketens te maken met nog meer tegenwind, namelijk hogere kosten die tot prijsverho­gingen dwingen. “We hebben tot nu toe goede vorderinge­n gemaakt in de resultaats­verbeterin­g, maar we moeten nog meer doen,” zei de woordvoerd­er. De 1.200 banen op het hoofdkanto­or komen bovenop eerdere bezuinigin­gen, waaronder de sluiting van een call center in Cardiff in Wales, met een verlies van 1.100 banen. In april maakte het bedrijf bekend nachtdiens­tbanen te gaan schrappen.

Het aandeel Tesco steeg gistermidd­ag 1,5 procent in Londen. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname