Times of Suriname

Monsanto verhoogt winstverwa­chting

-

MISSOURI - Monsanto heeft de winstverwa­chting voor het lopende boekjaar verhoogd. Dit bleek gisteren bij de publicatie van de derde kwartaalci­jfers over het gebroken boekjaar 2016/2017. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Amerikaans­e zaadverede­laar op jaarbasis van 4,19 miljard naar 4,23 miljard dollar, waar de markt rekende op 4,18 miljard dollar.

Onder de streep resteerde in het derde kwartaal een nettowinst van 843 miljoen dollar, tegenover 717 miljoen dollar een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een winst van 1,90 dollar. De winst per aandeel uit voortgezet­te activiteit­en kwam uit op 1,93 dollar en dit was boven de marktverwa­chting van 1,76 dollar per aandeel.

Monsanto ging eerder uit van een nettowinst per aandeel aan de bovenkant van een bandbreedt­e van 3,95 tot 4,44 dollar voor het huidige boekjaar maar rekent nu op een winst die uitkomt aan de bovenkant van 4,09 tot 4,55 dollar per aandeel. De verwachte aangepaste winst voor heel het boekjaar bleef staan op 4,50 tot 4,90 dollar. Monsanto verwacht ook hier dat de aangepaste winst aan de bovenkant van deze bandbreedt­e uitkomt. In de elektronis­che handel voorbeurs steeg het aandeel Monsanto woensdag 0,6 procent. (Beursduive­l/Foto: KMZU.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname