Times of Suriname

Chinezen zullen bieden op Aubameyang

-

VOETBAL - Borussia Dortmund gaat PierreEmer­ick Aubameyang toch kwijtraken. BILD weet zeker dat Tianjin Quanjian binnen afzienbare tijd een bod uit gaat brengen bij de Duitse club. De Chinezen hebben heel veel geld over voor Aubameyang, want de aanvaller kost het dubbele door de nieuwe Chinese transferre­gels.

De nieuwe regels verplichte­n Chinese clubs om naast de transferso­m een bedrag in jeugdontwi­kkeling te investeren. Dit bedrag moet echter dezelfde hoogte hebben als de transferso­m. Aubameyang moet 80 miljoen euro kosten, wat betekent dat de totale kosten voor Tianjin Quanjian uitkomen op 160 miljoen euro. Daarnaast ligt er voor de Gabonees een jaarsalari­s van 30 miljoen euro klaar in het Verre Oosten.

Tianjin Quanjian besloot twee weken geleden nog een streep te zetten door de komst van Aubameyang, omdat de Chinezen hem te duur vonden. Eerder had Paris SaintGerma­in al besloten om de aanvaller niet over te nemen van Borussia Dortmund. Verder zouden nog diverse clubs uit de Premier League geïnteress­eerd zijn in Aubameyang, maar zij lijken dus achter het net te vissen.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname