Times of Suriname

Brodas geeft ruime voorsprong uit handen

-

ZAALVOETBA­L – Brodas heeft een ruime voorsprong uit handen gegeven tegen Castilla in de derde klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Brodas stond met nog tien minuten te gaan met 5-1 voor, maar gaf in de laatste fase deze voorsprong uit handen, waardoor Castilla een 5-5 gelijkspel afdwong. Brodas staat voorlopig nog steeds aan kop met negen punten uit vijf duels, terwijl Castilla op de laatste plaats blijft steken met twee punten uit vier wedstrijde­n. Brodas kende een uitstekend­e start en stond al na tien minuten spelen met 2-0 voor. Oswaldo Power opende de score in de negende minuut, terwijl Vincent Pinas een minuut later de score verdubbeld­e. Brodas kreeg goede kansen om verder uit te lopen, maar deze kansen werden niet benut. In de laatste minuten van de eerste helft deed Gerardo Oosterling wat terug voor Castilla, door de 2-1 te maken. Hiermee gingen de teams rusten. Brodas domineerde de eerste fase van de tweede helft en zou verder uitlopen op het scorebord. Power maakte in de 33ste minuut de 3-1, vier minuten later zorgde Romero Slijngard voor de 4-1 en even later maakte Slijngard zelfs de 5-1. Het leek alsof de wedstrijd gespeeld was, maar Castilla gaf niet op en gooide in de laatste minuten alles in de aanval. Brodas begon nonchalant te spelen en de tegenstand­er kreeg de kans om terug in het spel te komen. In de 42ste minuut schoot Halvar Abena de 5-2 binnen en enkele minuten later zorgde Oosterling voor de 5-3. Brodas raakte de kluts even kwijt en kreeg het heel moeilijk om de tegenstand­er af te houden van zijn doel. In de laatste minuut wist Castilla zelfs twee keer het net te vinden. Oosterling zorgde voor de 5-4 en Abena bepaalde met nog een treffer de eindstand op 5-5. ZAALVOETBA­L – Giants en Pro zijn niet verder dan een 1-1 gelijkspel gekomen bij de voortzetti­ng van de eersteklas­secompetit­ie van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Giants staat momenteel op de tweede plaats met zeven punten uit vijf duels, terwijl Pro