Times of Suriname

Robinhood U-13 haalt flink uit

-

VOETBAL – Robinhood haalde flink uit naar De Rest in de U-13-klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens van de roodgroene formatie stonden bij de rust met 2-1 voor en wonnen uiteindeli­jk met 7-1. Robinhood was favoriet om deze wedstrijd te winnen en begon heel goed aan de wedstrijd. De jongens van de roodgroene formatie domineerde­n de duels, maar een doelpunt bleef uit. In de negentiend­e minuut was het wel raak, toen Benomie Mawie voor de 1-0 zorgde. Robinhood ging door met aanvallen en even later maakte Junichiro Falkenstei­n de 2-0. De roodgroene formatie domineerde het spel, maar kreeg in de 34ste minuut, tegen de verhouding­en in, een tegentreff­er, toen Leonnan Morais het net vond: 2-1. Hiermee gingen beide teams de rust in. De Rest geloofde nog in de kansen om minimaal een punt uit dit duel te halen, maar de twee vroege doelpunten van Robinhood in de tweede helft bracht een einde daaraan. Gulio Tinhuil maakte enkele minuten na rust de 3-1 en even later zorgde Damian Koedemoeso­e voor de 4-1. Robinhood kwam via Falkenstei­n, Varun Kasiram en Jimmy Praag, die elk een keer trefzeker waren, nog drie keer tot scoren en won deze wedstrijd met 7-1.

ABSO won met 2-0 van AC Puwa Nani, De Rest verloor met 5-1 van Houttuin, Leo Victor was met 5-3 te sterk voor Voorwaarts. VOETBAL – Botopasi is met 9-0 ingeblikt door Voorwaarts in de U-17-klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens van de oudste club van Suriname stonden bij de rust al met 3-0 voor.

In de beginfase hield Botopasi goed stand tegen Voorwaarts, dat het middenveld wel domineerde, maar het heel moeilijk kreeg om achter de verdedigin­g van de tegenstand­er te