Times of Suriname

WFM Kaslan speelt remise tegen Internatio­naal Meester

-

SCHAKEN – De 14-jarige schaakster Woman Fide Master (WFM) Catherine Kaslan heeft de Woman Internatio­naal Meester Fernandez uit Cuba remise gehouden in de zesde ronde van de Centraal Amerikaans­e en Caribische U-20 toernooi (CAC U-20) op Barbados. In de zevende ronde stond zij zelfs een stuk voor tegen WFM Gabriella Johnson uit Trinidad, maar verloor de partij in tijdnood. WFM Gabriella Johnson werd mede door deze winst uiteindeli­jk kampioen van het toernooi en krijgt hiermee de titel van Woman Internatio­nal Master. Kaslan eindigt met 5,5 punten uit 9 ronden net buiten de top 3 en bezet de vierde plaats. WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe eindigt met 4,5 punten op de 7e plaats. In de dames klasse waren er 15 schaakster­s met een gemiddelde rating van 1522.

In de heren klasse hebben Pratul Panchoe en Cedric Prade geparticip­eerd. Zij hebben elk 4,5 punten gehaald uit 9 partijen en eindigen hiermee respectiev­elijk op de 11e en 12e plaats. Dit is een verbeterin­g ten opzichte van hun startposit­ie. Fide Master Orlando Husbands (20jr) van Barbados wint met 8 punten het toernooi en behaalt hiermee de titel van Internatio­naal Meester. Op de tweede en derde plaats eindigen FM Ampie Mauro uit Nicaragua en FM Joshua Johnson uit Trinidad. In deze klasse namen 21 schakers deel uit 10 verschille­nde landen.

Dit toernooi is zowel een goede ervaring als een goed meetmoment geweest voor onze jonge schakers ondanks dat ze buiten de prijzen zijn gevallen. Op momenten naar het toernooi toe en tijdens de toernooida­gen werden ze continue scherp gehouden en voorbereid op hun tegenstand­ers door hun coach en begeleider CM Suradj Hanoeman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname