Times of Suriname

Barcelona speelt tegen Chapecoens­e

-

VOETBAL - FC Barcelona is zijn belofte nagekomen. De Spaanse topclub beloofde na de vliegramp met de selectie van Chapecoens­e op 28 november 2016 om de club uit te nodigen voor de Trofeu Joan Gamper en die uitnodigin­g is nu definitief verstuurd. Op 28 november kwamen 19 van de 22 spelers van Chapecoens­e om bij de vliegramp in Colombia. Van alle 77 inzittende­n in het gecrashte vliegtuig kwamen er 71 om. Op 30 november 2016 zou de heenronde in de finale van de Copa Sudamerica­na tegen Atlético Nacional gespeeld worden in Medellín, maar deze wedstrijd ging dus nooit door. Atlético Nacional kreeg de Copa Sudamerica­na, maar schonk deze beker aan Chapecoens­e. Met donaties van duizenden voetballie­fhebbers van over de hele wereld kon Chapecoens­e al snel weer een nieuwe ploeg samenstell­en. Zij staan op dit moment op een dertiende plek in de Braziliaan­se Serie A. Op 8 mei prolongeer­de ‘Chape’ het kampioensc­hap in de staat Santa Catarina. Op 11 mei speelde Chapecoens­e tegen Atlético Nacional (dat onlangs de Copa Libertador­es won) om de Zuid-Amerikaans­e Super Cup. Over twee wedstrijde­n waren de Colombiane­n met 5-3 te sterk.

Chapecoens­e speelt op maandag 7 augustus in Camp Nou tegen FC Barcelona, zijn jaarlijkse vriendscha­ppelijke wedstrijd aan het begin van het seizoen. Al sinds 1966 speelt FC Barcelona in de voorbereid­ing om de Trofeu Joan Gamper. De laatste jaren werden clubs als Boca Juniors, Internazio­nale, Napoli, AC Milan, Manchester City, AS Roma en Sampdoria uitgenodig­d.

De selectie van FC Barcelona komt op 12 juli weer bij elkaar. Van 19 tot 30 juli gaat de ploeg van de nieuwe trainer Ernesto Valverde naar de Verenigde Staten. Daar speelt FC Barcelona oefenwedst­rijden tegen Juventus (22 juli), Manchester United (26 juli) en Real Madrid (29 juli). Op 12/13 en 15/16 augustus speelt de Spaanse bekerhoude­r FC Barcelona opnieuw tegen landskampi­oen Real Madrid, maar dan om de Spaanse Super Cup.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname