Times of Suriname

Zwaluw’96 blijft het goed doen

-

ZAALVOETBA­L – Zwaluw’96 blijft goed presteren in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Door de overwinnin­g op Inter Bom staat het team op de derde plaats met tien punten. Dinsdag won Zwaluw’96 in de Anthony Nestysport­hal zijn derde wedstrijd met 11-5. Zwaluw’96 kende een perfecte start, door binnen een minuut twee doelpunten te maken. Na een paar gemiste kansen, opende Ike Adams de score in de derde minuut voor Zwaluw’96. Kort na zijn eerste doelpunt was hij weer trefzeker en zette zijn team op rozen: 2-0. Hierna kreeg Zwaluw’96 een paar goede kansen, maar de doelpunten blijven uit. Dit werd het team fataal, toen de hekkenslui­ter de aansluitin­gstreffer scoorde. Stef Krimbo vond in de veertiende minuut het net. Inter Bom ging door met zijn aanvallend spel, maar kreeg een domper te verwerken. In de vijftiende minuut kreeg Julian Haltman de rode kaart en Zwaluw’96 sloeg toe. De jeugdige Marcelino Plet verruimde de score, maar Krimbo bracht in de slotfase van de eerste helft de score naar een doelpuntve­rschil: 3-2. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft kon Inter Bom het tempo van Zwaluw’96 niet meer aan en incasseerd­e binnen negen minuten het liefst vijf doelpunten. Dit zette de wedstrijd ook buiten bereik van de promovendu­s Inter Bom. De jeugdige Dwight Tempico (2x) Adams, David Bradley en Ivanildo Misidjan scoorden in deze fase voor Zwaluw’96. Krimbo deed iets terug, maar het was niet genoeg om de vijfde nederlaag op rij te voorkomen. In de resterende minuten scoorde Zwaluw’96 nog drie keer. Plet, Misidjan en Furgell Pinas waren trefzeker. Inter Bom vond in de laatste minuten nog twee keer het net. Enverny Linger nam beide doelpunten voor zijn rekening.