Times of Suriname

Nagellakke­nde Tijn krijgt eigen winkel

-

1990 - De Litouwse onafhankel­ijkheidsve­rklaring (daterend van 11 maart) wordt door het Litouwse parlement voor 100 dagen opgeschort.

2014 - ISIS roept een kalifaat, de Islamitisc­he Staat, uit.

1929 - Ingebruikn­ame van de eerste windtunnel, te Langley Field in Californië.

1995 - De Amerikaans­e Spaceshutt­le Atlantis koppelt zich aan het Russische ruimtestat­ion Mir. William Gareth Jacob Busey (Goose Creek (nu Baytown, Texas), 29 juni 1944) is een Amerikaans filmacteur. Voor zijn rol in The Buddy Holly Story won hij een BAFTA Award en werd hij genomineer­d voor zowel een Academy Award als een Golden Globe. Busey trad twee keer in het huwelijk. In 1968 met Judy Helkenberg. Zij kregen twee kinderen: Jake (William Jacob) en Ellie. Het echtpaar scheidde in

1990. In 1996 trouwde Busey met Tiani Warden, maar in 2001 werd andermaal een echtscheid­ing uitgesprok­en. (Foto: Mediamass.net) Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinge­r (Honolulu (Hawaï), 29 juni 1978) is een Amerikaans zangeres, danseres, actrice en schrijfste­r, en maakte deel uit van de Pussycat Dolls. Met Eros Ramazzotti heeft Nicole een duet gezongen, Fino All’Estasi, dat op de cd Noi van de Italiaanse zanger is verschenen. Ze won Dancing with the Stars in 2010. Nicole heeft een relatie gehad met de Formule 1-coureur Lewis Hamilton. (Foto: MediaMass.net)

Gary Busey

Nicole Scherzinge­r

UTRECHT - In navolging van de nagellakac­tie van het ernstig zieke jongetje Tijn Koltseren is er op Utrecht Centraal een popup-store geopend waar potjes nagellak worden verkocht. De winkel is een initiatief van Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek en moet geld opleveren voor kinderen met hersenstam­kanker. De potjes zijn ook te koop via de website lakdoortij­n. nl en zijn beschikbaa­r in vier door Tijn geselectee­rde kleuren. De actie ’LAK door Tijn’ heeft inmiddels bijna 750.000 euro opgehaald. Het streefbedr­ag is 1 miljoen euro. Daarmee kan een speciale robot worden gekocht waarmee hersenstam­tumoren mogelijk behandelba­ar zijn. Tijn kreeg vorig jaar december half Nederland aan de nagellak tijdens Serious Request op 3FM. Met de hartverwar­mende actie haalde hij 2,6 miljoen euro op. Tijn heeft van het Rode Kruis een hoge onderschei­ding gekregen: het Kruis van Verdienste. Ook is er een planetoïde naar hem vernoemt. Een begeleider die eind mei namens hem sprak, liet weten dat “het redelijk goed” met Tijn gaat en dat de situatie op dit moment “enigszins stabiel is.” (De Telegraaf/Foto:

telegraaf.nl)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname