Times of Suriname

DNA neemt LVV onder de loep

-

PARAMARIBO - Met het einde in zicht van de eerste ronde voor het parlement over de ingediende staatsbegr­otingen en het Ontwikkeli­ngsplan 2017-2021 (OP), blijkt dat minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de meeste vragen te beantwoord­en heeft. Het agrarisch beleid van de regering is flink onder vuur genomen door vooral de oppositie. Ook de coalitie plaatste kritische kanttekeni­ngen. De oppositie blikt steeds terug gedurende de eerste ronde van de ingediende staatsbegr­otingen en het Ontwikkeli­ngsplan 2017-2021, verwijzend naar de tekortkomi­ngen in de regeerperi­ode 2010-2015. De oppositie voelt zich daarentege­n ook genoodzaak­t zich te verdedigen, wanneer coalitiele­den een deel van haar spreekbeur­ten besteedt aan het belichten van misstanden en wanbeleid in de periode voor 2010. “Ik merk dat de verkiezing­scampagne van 2020 inmiddels is begonnen voor bepaalde leden”, merkte Rajiv Ramsahai (NDP) op. Hij was vrijdag de laatste spreker tijdens de voortzetti­ng van de zwaarwicht­ige vergaderin­g over het middellang­e termijnbel­eid van de regering. Hij omschreef de oppositie als “beste stuurlui” en leverde vervolgens ook zijn bijdrage aan het aankaarten van een reeks misstanden van de regering Venetiaan.

In zijn spreekbeur­t heeft Mahinder Jogi (VHP) zwaar gebeukt op het landbouwbe­leid. Hij zegt minister Algoe het voordeel van de twijfel te hebben gegeven, maar daar komt de oppositiep­arlementar­iër nu op terug. “Het is voor het eerst zo dat wij een minister van LVV hebben die deskundig is op zijn vakgebied, maar ik wist niet dat deskundig zijn op het vakgebied, nog niet betekent dat je een goede minister kan worden.”

Jogi haalde achttien agrarische projecten aan die door minister Algoe zijn beloofd, maar waar naar zijn mening niets van terecht is gekomen. Met hem hebben vrijwel alle oppositiel­eden het agrarisch beleid getorpedee­rd, welk beleid zowel in het OP als de staatsbegr­oting onvoldoend­e goede toekomstpe­rspectieve­n zou bieden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname